Ātrie kefīra mīklas pīrādziņi
Šī recepte noderēs tad, kad negribas raudzēt mīklu, bet ļoti kārojas gaļas pīrādziņus. Tajos var pildīt jebko, līdzīgi kā rauga mīklas pīrādziņos. Šoreiz izmantosim ceptu malto gaļu.
Smalki sakapā sīpolu. Sakarsē pannu ar eļļu, apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno drupinātu malto gaļu un cep gatavu. Kad gaļa gatava, pēc garšas pievieno sāli un melnos piparus.
Gatavo mīklu: bļodā ielej kefīru, pievieno sodu un izmaisa. Ļauj kefīram burbuļot un putot. Pēc mirkļa, kad putošana beigusies, pievieno sāli, cukuru, eļļu un olas, izmaisa. Turpinot maisīt, mīklai pa daļām pievieno miltus. Tā kā milti mēdz būt dažādi, iespējams, nebūs jāpievieno visi milti vai, tieši otrādi, būs jāpievieno nedaudz vairāk. Mīklai jābūt mīkstai, gludai, nevajag lipt pie rokām.
Izrullē mīklu standziņā, ar nazi griež ripiņas, kurās pilda sagatavoto malto gaļu, veido pīrādziņus un karstā pannā ar eļļu cep no abām pusēm gatavus.
Sastāvdaļas:
Pildījumam
1 sīpols
eļļa (cepšanai)
2 glāzes maltā gaļa
pēc garšas sāls
pēc garšas melnie pipari
Mīklai
1 glāze kefīrs
4 glāzes milti
2 olas
2 ĒK eļļa
1 TK dzeramā soda
2 TK cukurs
1 TK sāls
Avots: DELFI