Pildītas kartupeļu pankūkas - īsti rudenīgs ēdiens
Viens no daudzu cilvēku iecienītākajiem ēdieniem ir kartupeļu pankūkas gan ar, gan bez pildījuma. Šobrīd kartupeļu ražas novākšana rit pilnā sparā un tāpēc ir īstais brīdis mieloties ar kartupeļu pankūkām. Piedāvājam pagatavot pildītas kartupeļu pankūkas.
Sastāvdaļas:
4-5 palieli kartupeļi
4 šķēlītes žāvēta šķiņķa vai malta gaļa
1 ola
2 ķiploka daiviņas
2 ēd.k. milti
sāls, pipari
Pagatavošana:
Kartupeļus nomizo un sarīvēt uz dārzeņu rīves. Pievienot sasmalcinātus ķiplokus, olu, miltus, sāli un samaisīt.
Žāvēta Šķiņķa šķēles var smalki sagriezt var ari atstāt veselas. Tāpat arī, ja ir vēlme šķiņķim var pievienot nedaudz sieru. Savukārt, ja izvēlaties pildījumam malto gaļu, tad tā iepriekš uz pannas kopā ar sīpoliem un pipariem jāapcep, līdzīgi kā pīrādziņu pildījumam.
Pannā uzkarsē eļļu, liek ar karoti uz pannas pankūkas, pēc tam uz katras pildījumu - sagrieztu šķiņķi ar vai bez siera, vai veselu šķiņķa šķēli vai arī karoti maltās gaļas, atkarībā no tā, kādu pildījumu izvēlējāties. Pēc tam pildījumu apsedz ar kartupeļu pankūku mīklu, liekot to pildījumam virsū. Pankūkas ar karoti vai cepamo lāpstiņu izlīdzina un turpina cept ik pa laikam apgriežot, līdz no abām pusēm ir zeltaini brūnas.
Pasniedz ar krējumu.