2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Siļķe kažokā - citāda versija

Siļķe kažokā - citāda versija

Latvijas gardāko stāstu ietvaros «Rimi Gardēde» un stāstu veidotāja Ilze Jurkāne, viesojoties pie ražotājiem zivju pārstrādes uzņēmumā «Liedags», radījusi vairākas unikālas un gardas ēdienu receptes.

 

Siļķe kažokā

 

Šis ir ēdiens, kuru pirmo reizi sastapu pie radu draugiem Straupē, kad vēl nedzīvoju, bet tikai ciemojos Latvijā, un izlēmu, ka tas ir viens no garšīgākajiem ēdieniem pasaulē! Mana jaunā versija, kuru taisīju arī pie jūras Ragaciemā, tiek pasniegta jau samaisīta un katram viesim individuāli, nevis tradicionālajā veidā – kārtās lielā bļodā. Izskatās elegantāk un var nodrošināt pareizās sastāvdaļu proporcijas un garšu.

 

Paredzēts: 6 personām


Kartupeļi - 1 kg
Lieli burkāni - 3-4 gab.
Tvaicētas sarīvētas bietes - 2 iepakojumi
«Liedags» siļķu filejas eļļā - 3 iepakojumi
Olas – 6 gab.
Skābais krējums - 1 iepakojums
Majonēze - 1 burciņa
Mārrutki
5 piparu maisījums
Dilles – 1 maza buntīte
Loki – 1 liela buntīte

Izvāra un sakapā kartupeļus, burkānus un bietes. Sakapā lokus. Izvāra un sarīvē olu. Mazos gabaliņos sagriež «Liedags» siļķu filejas eļļā. Visas sastāvdaļas samaisa, pievienojot skābo krējumu, majonēzi, mārrutkus un 5 piparu maisījumu. Svarīgi neskopoties ar siļķi un nepielikt par daudz kartupeļu. Ja nepieciešams, pievieno vēl krējumu vai garšvielas. Kad siļķu salāti gatavi, tos iepilda formā un izliek no formas uz liela servējamā šķīvja. Katru individuālo «siļķi kažokā» apkaisa ar rīvētu olu, dillēm un lokiem. Skaisti!

 

Avots; apollo.lv

Atstājiet komentāru