Banānu pankūku torte ar jogurtu un valriekstu glazūru
Sastāvdaļas
Banānu pankūkām:
4 ēdamkarote sviesta
1 liels gatavs banāns
235 ml piena
95 g miltu
4 olas
2 ēdamkarote brūnā cukura
1/2 tējk. vanilīna
1/4 tējk. sāls
1/2 tējk. malta kanēļa
1/4 tējk. malta muskatrieksta
šķipsniņa maltu krustnagliņu
Krēmam:
225 g krēmveidīgā siera (klasiskā)
345 g jogurta (bez piedevām)
65 g cukura
1/2 tējk. vanilīna
Glazūrai:
120 ml trekna saldā krējuma
50 g brūnā cukura
15 g sviesta
50 g drupinātu valriekstu
1/2 tējk. vanilīna
sāls (pēc garšas)
Pagatavošana
Ar blenderi sakuļ banānu biezenī, pievieno sviestu un pārējās pankūku sastāvdaļas, visu sakuļ viendabīgā masā.
Pankūku mīklu lej bļodā. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi, un liek ledusskapī uz vienu stundu.
Atdzesētu pankūku mīklu vēlreiz sakuļ, un cep pankūkas sakarsētā pannā, no abām pusēm, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
Gatavo krēmu - krēmveidīgu sieru sakuļ gaisīgā masā.
Pakāpeniski pievieno jogurtu, cukuru un vanilīnu - sakuļ viendabīgā masā.
Krēmu uzklāj uz katras pankūkas, pankūkas liek vienu otrai virsū.
Atlikušo krēmu uzklāj tortes virspusē.
Gatavo glazūru - saputo ar mikserpulti, vidējā ātrumā, saldo krējumu ar brūno cukuru un sviestu.
Maisījumu lej katliņā, liek uz uguns, uzvāra, samazina uguni un vāra, ik pa laikam pamaisot, 10 minūtes.
Pievieno vanilīnu, sāli un drupinātus valriekstus - samaisa.
Karstu glazūru pārlej pankūku tortei.
Avots: gardedis.lv