2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Kartupeļu stienīši ar sieru

Kartupeļu stienīši ar sieru

Populārākais visās viesībās uz galda ir – uzkodas. Vienmēr un visur. Jo tad no visa var paņemt pa drusciņai un saēsties pa mazumiņam vien. Taču arī ikdienā uzkodas lieti noder, ja gribas panašķēties starp maltītēm. Piedāvājam pagatavot vienkāršu, bet gardu uzkodu – kartupeļu stienīšus. Novērots, ka tie garšo gan lieliem, gan maziem.

 

Sastāvdaļas: 5 kartupeļi, 2 olas, 100 g rīvmaizes, 100 g siera, augu eļļa, malti melie pipari, sāls.


Pagatavošana: Kartupeļus nomizo, novāra un sarīvē uz smalkās rīves. Pievieno sāli un piparus, kā arī garšvielas pēc vēlmēm. Sieru sagriež nelielos stienīšos. Sakuļ olas. No kartupeļu masas veido pirkstiņus, pa vidu ieliekot siera stienīti. Sānus kārtīgi aizspiež ciet. Katru stienīti iemērc olā, apvārta rīvmaizē un no visām pusēm cep pannā zeltaini brūnus.


Pasniedz gan aukstā, gan karstā veidā. Var pasniegt arī ar kādu pašgatavotu mērcīti, piemēram – krējuma-ķiploku.

 

Labu apetīti!

Atstājiet komentāru