2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Siera vītais pīrāgs Balkānu gaumē

Siera vītais pīrāgs Balkānu gaumē

Šo pīrāgu var ļoti ātri izcept, izmantojot gatavo kārtaino mīklu. Tradicionāli Balkānos šo pīrāgu pilda ar sieru, bet pildījumam var izmantot arī gaļu, biezpienu, sēnes, dažādus augļus un ogas.

 

Sastāvdaļas:

 

  • 500 g kārtainā mīkla
  • 150 g siers
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 ola

 

 

Pagatavošana:

 

Pīrāga cepšanai būs nepieciešama kūkas apaļā forma, kas uzturēs pīrāga vītni cepšanas laikā. Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C. Sagatavo cepamo formu, to ietaukojot un pamatni izklājot ar cepamo papīru.

 

Mīklu izklāj uz ar miltiem apbārstītas darba virsmas. Veido taisnstūri, kas ir 5 cm plats un, jo garāks, jo labāk. Smalki sarīvē sieru un ķiploka daiviņu, sajauc abas sastāvdaļas kopā.

 

Mīklas sloksnes vidusdaļā vienmērīgi klāj pildījumu. Saveļ sloksni garā, šaurā ruletē. To ievij spirāles veidā sagatavotajā kūkas formā. Spirāli sāk vīt no pannas vidus daļas. Ja paliek pāri kāds posms ruletes, no tā uzvij nelielus, bulciņas izmēra pīrāgus. Tos liek uz otras pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.

 

Nelielā bļodiņā sakuļ olu, apsmērē pīrāgu, liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 30 minūtes, līdz pīrāgs zeltains un gatavs.

 

Avots: Delfi

Atstājiet komentāru