2024.gada 22. novembris

Aldis, Aldris, Alfons

Adventes laikam - karstvīns ar medu

Adventes laikam - karstvīns ar medu

Karstvīns – tas ir vīns, kam pievienotas garšvielas un kas uzsildīts līdz noteiktai temperatūrai. Šis dzēriens ir neaizstājams aukstajās ziemās. Tas sasilda, tonizē, uzmundrina. Pagatavošana un turpmākā karstvīna malkošana var kļūt par īstu rituālu pēc nogurdinošas darbdienas ziemā, svētdienas slēpošanas vai darbam svaigā gaisā. Laba karstvīna recepte – lielisks iemesls uzaicināt draugus, pavadīt vakaru patīkamā un omulīgā gaisotnē.

 

Sastāvdaļas:

Pudele sarkanvīna
2 apelsīni
Kanēļa standziņa
5 krustnagliņas
3 ēd. k. medus
5 smaržīgie pipari

Pagatavošana:

1) Apelsīnam nogriež 2 sprīža garas miziņas spirāles. No abiem apelsīniem izspiež sulu.

2) Sarkanvīnu lej katlā, pievieno apelsīna miziņu, kanēli, piparus, krustnagliņas un karsē.

3) Uzkarsētam vīnam pievieno medu un maisa, līdz tas izkusis. Pielej apelsīnu sulu, samaisa un lej glāzēs.

Lai labi garšo!

Komentāri (0-1/1)

  • Vija
    02.07.2018 18:28
    Izklausās garšīgi...būs šovakar kāda krūze jāuzvāra :)))

Atstājiet komentāru