2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Cūkas cepetis ar hurmu vīna mērcē

Cūkas cepetis ar hurmu vīna mērcē

Sulīgs, lēni gatavots cūkas cepetis, kam svētku garšu piesķir grilēta hurma, sīpoli un garšvielas.
 

Sastāvdaļas:

  • 1 gab. cūkgaļas kakla karbonāde

  • 4 gab. hurma

  • 1 gab.sīpols

  • 2 ĒK olīveļļa

  • pēc garšas sāls

  • pēc garšas malti melnie pipari

  • 180 ml dārzeņu buljons

  • 1/4 TK timiāns

  • 1/4 TK salvija

  • 100 ml sausais baltvīns

  • 1 TK kartupeļu ciete

  • 2 TK ūdens

 Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem. Izklāj cepamo veidni ar cepamo papīru.

Sagriež daivās hurmu. Sīpolu nomizo un sagriež šķēlītēs. Gaļu, hurmu un sīpolus liek vednē. Ja vēlas, gaļā izveido iegriezumus un liek tajos hurmas daiviņas. Pārslaka visu ar eļļu. Pārkaisa ar garšvielām, pievieno sāli un piparus, pielej buljonu. Liek krāsnī un cep aptuveni 1 stundu 40 minūtes.

Izņem cepeti no krāsns, pārklāj ar foliju, kamēr gatavo mērci.

Sajauc ūdeni ar cieti. Cepeša sulas nolej, izkāš un lej pannā, pievieno vīnu un cietes maisījumu. Uz mazas uguns maisot sautē aptuveni 5 minūtes, līdz mērce sabiezē un sāk burbuļot.

Pārlej cepeti ar mērci.

Avots: DELFI

Atstājiet komentāru