2024.gada 22. novembris

Aldis, Aldris, Alfons

Kraukšķīgie čipšu salātiņi

Kraukšķīgie čipšu salātiņi

Brīvdienas pavadīju Kurzemes pusē, kur galdā tika likti gardi čipšu salāti. Saimniece, Lauma Vaivode, ar prieku dalījās receptē, uzsverot, ka katrs var interpretēt pa savam, atrodot sev piemērotākās sastāvdaļas.

 

Nepieciešams: 2 pakas čipsu (vislabāk krējuma-sīpolu vai diļļu garšas, labi der arī tortillas čipši);

                      1 svaigs gurķis;

                      2 mazās kukurūzu bundžiņas;

                      1 marinēts gurķis;

                      Aptuveni 3 paciņas majonēzes.

 

Pagatavošana: Bļodas apakšu noklāj ar majonēzi, pārber ar čipsiem, pa virsu liek gurķus, gan marinēto, gan svaigo (var rīvēt var griezt gabaliņos) un tad kukurūzu. Visu liek pa kārtām, veidojot tik daudz kārtas cik sirds kāro.


Sāli un piparus pievieno pēc pašu izjutām, kuram prasās vairāk, kuram mazāk.

 


Ja ir vēlme, droši var pievienot klāt arī Ķīnas kāpostus, lociņus vai tomātus, kas dos mazliet vasarīgāku garšu.

Atstājiet komentāru