2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Vasaras garša: Augļu - jogurta kūka

Vasaras garša: Augļu - jogurta kūka

Šajā drēgnajā laikā, gandrīz ik katrs sapņo par silto vasaru. Lai kaut cik tuvotos skaistajam vasaras laikam, Linda Lapiņa, piedāvā vasarīgu jogurta tortes recepti, kas ļaus uz mirkli aizklīst atmiņās par saulaino vasaru.


Sastāvs:
Tortes pamatnei:
3 olas
3 ēd/k cukura
3 ēd/k miltu
Jogurta masai:
Bezpiedevu jogurts 310g
Cukurs pēc garšas
250ml saldais krējums
Zemenes
Paciņā želantīns 25grami

Biskvīta pagatavošana:
Kamēr gatavo mīklu, uzsilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Atdala olas dzeltenumu no baltuma. Dzeltenumu sakuļ ar cukuru, līdz izveidojas gaisīga masa. Baltumu ar mazu šķipsniņu sāls uzputo stingrās putās. Olas dzeltenumā iemaisa izsijātus miltus. Un beigās iecilā pakāpeniski olas baltumu. Mīklas masu lej ietaukotā veidnē ar augstām malām. Liek cepties uz 10-15min 180 grādos. Izcepto biskvītu atstāj veidnē atdzist.

Ja nevēlaties cept, par pamatni tortei var izmantot arī sadrupinātus cepumus, kuri samaisīti ar 180g izkausēta sviesta. Visu masu izklāj uz veidnes, nedaudz piespiežot un liek ledusskapī, lai nedaudz sastingst.

Jogurta masa:
Zemenes (vai citus augļus vai ogas pēc izvēles) sablenderē. Ja nav blendera droši var vienkārši sagriezt gabaliņos. Daudzumu arī var likt pēc izvēles, kā kuram labāk garšo. Ogu masu apber ar cukuru.
Saldo krējumu saputo ar cukuru, līdz tas paliek biezs. Zemenes iemaisa bezpiedevu jogurtā. Ja augļi nav pieejami, bet kūku tāpat kārojas – droši var izmantot arī parasto jogurtu ar jebkādu garšu.
Uzputoto saldo krējumu iemaisa jogurta-ogu masā. Uzbriedina želatīnu. Silta ūdens peldē uzbriedināto želatīnu uzsilda līdz šķidrai konsistencei. Tad lēnām lejot un reizē putojot ar mikseri pievieno jogurta masai. Sagatavoto jogurtu salej veidnē uz biskvīta. Liek ledusskapī līdz kūka sastingst. Kūkas rotāšana paliek katra paša ziņā, kā sirds vien kāro.

Atstājiet komentāru