2024.gada 22. novembris

Aldis, Aldris, Alfons

Pēc Lieldienām pāri palikušas krāsotas olas? Visvienkāršākās un gardākās olu ēdienu receptes!

Pēc Lieldienām pāri palikušas krāsotas olas? Visvienkāršākās un gardākās olu ēdienu receptes!

Kad Lieldienas aizvadītas, reizēm atskārstam - visas skaistās un raibās olas nav apēstas. Gandrīz katrai saimniecei katru gadu pēc Lieldienām ir viena un tā pati rūpe - ko darīt ar pāri palikušām krāsotajām olām?

Lai šogad saimniecēm izlīdzētu šajā jautājumā, Lage Ko galvenā konditore Nadežda Lukjan

uka atklāj lieliskus ieteikumus, kādos ēdienos var pielietot pāri palikušās olas.

  • Siera-ābolu salāti: sagriež 2 ābolus, kam pievieno sarīvētu sieru un 3-4 olas. Pievieno majonēzi un garšvielas pēc vajadzības – sāls, melnie pipari u.c. (paredzēts 2 personām);

  • Krabju nūjiņu salāti: 1/2 paciņa krabju nūjiņas tiek sagrieztas, kam pievieno kukurūzu (aptuveni 1 bundžiņa), 2-3 tomātus, sarīvētu sieru. Klāt pieliek sasmalcinātas 2-3 olas, kā arī sāli un majonēzi (paredzēts 2 personām);

  • Avokado-garneļu salāti: viens avokado tiek nomizots un sagriezts gabaliņos, notīrītas olas (2-3) un sasmalcinātas gabaliņos, pievieno sarīvētu sieru. Atlaidinātas garneles pievieno avokado, siera masai. Pievieno klāt majonēzi (paredzēts 2 personām). Ja ir vēlēšanās, var pasniegt uz fran

  • u maizes. Tad jau tā kalpo kā uzkoda;

  • Uzkoda: vārītu olas dzeltenumu sajauc ar majonēzi, ieliek atpakaļ vārītā olas baltumā un pārber pāri zaļumus, dārzeņus. Var izdekorēt ar brētliņu/siļķes gabaliņu;

  • Pīrāgi: pēc izvēles var ņemt kārtaino vai rauga mīklu un pildījumam var izmantot olu, zaļumus, sēnes, rīsus, dārzeņus. Šīs sastāvdaļas dažādās variācijās var pievienot cepot gan lielu pīrāgu, gan mazos pīrādziņus.

Atstājiet komentāru