Pirmo pavasara skābeņu pica ar kūpinātām ribiņām
Tirgos un veikalos parādījušās šī pavasara pirmās skābenes. Pirmā lieta, kas, protams, nāk prātā - izvārīt skābeņu zupu. Kuram gan tā negaršo! Taču var mēģināt, ko neierastāku, piemēram, izcept skābeņu picu, un pavērtēt, kā jau pazīstamās garšu kombinācijas sevi izpauž citā formātā.
Sastāvdaļas (vienai 32cm diametra picai):
Picas mīkla -250g
Siers - 100g
Skābenes - 200g
Kartupeļi - 1 gab.
Olas - 1 gab.
Kūpinātas ribiņas - aptuveni 300g
Grūbas - 2 ēdamkarotes
Olīveļļa
Melnie pipari
Pagatavošana:
1. Novāra kūpinātās ribiņas, grūbas, kartupeli un olu.
2. Skābenēm notīra kātiņus, noblanšē viegli sālītā ūdenī (vislabāk izmantot ūdeni, kurā vārīta kūpināta ribiņa), sagriež cik sīki vēlas. Masai pievieno ēdamkaroti olīveļļas un vārītās grūbas. Ai, un neaizmirsti dažas skābenes atstāt neblanšētas, lai pēc tam sagrieztai picai pa virsu pārkaisītu svaigas!
3. Sieru sarīvē, kartupeli sagriež šķēlītēs, gaļu atdala no ribiņām un sadala gabalos, olu sakapā, bet ne pārāk smalki.
4. Mīklu izrullē vai ar rokām izlīdzina 32cm diametrā.
5. Sagatavo picas pamatni viegli apslaka ar olīveļļu, pārkaisa sarīvēto sieru. Virsū vienmērīgi ar karoti liek blanšētās skābenes, tad gaļu, vārītā kartupeļa šķēlītes. Noslēgumā pārkaisa kapāto olu un svaigi maltus melnos piparus.
6.Cep līdz 275 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 8 minūtes; kad gatava, griež šķēlēs un pārkaisa svaigās skābenes.
Avots: FOCUS.LV