2024.gada 22. novembris

Aldis, Aldris, Alfons

7 pavasarīgas take-away receptes(FOTO)

7 pavasarīgas take-away receptes(FOTO)

Saldā kartupeļa salāti ar sieru un spinātiem

Divām porcijām

  • 1 saldais kartupelis

  • spināti vai citi salāti

  • siers TRIKATA Emmental Light

  • 1 burkāns

  • 150g konservētas sarkanās pupiņas

  • 1 tējk. kartupeļu ciete

  • sāls, pipari

  • citrons

  • olīveļļa

  • balzamiko krēms

  1. Krāsni uzsildi uz 200 grādiem. Sagriez saldo kartupeli vidēja izmēra kubiņos, liec bļodā un sajauc ar kartupeļu cieti, sāli, pipariem. Pievieno 1-2 ēdamk. olīveļļas un samaisi.

  2. Saldos kartupeļus liec uz pannas, tad krāsnī un grauzdē 30 minūtes, apmaisot ik pa 15min. Atdzesē.

  3. Nomizo burkānu un ar to pašu mizojamo nazīti sagriez tos garās, plānās strēmelēs.

  4. Kubiciņos sagriez sieru.

  5. Bļodā sajauc salātlapas ar eļļu, citrona sulu.

  6. Kārto servējamā traukā salātus, kartupeļus, pupiņas, sieru un burkānu, servē ar balzamiko krēmu.

Sātīgais graudu maizes sendvičs

Divām porcijām

  • 4 šķēles graudu tostermaize

  • 100g biezpiens

  • 50g skābais krējums vai jogurts bez piedevām

  • TRIKATA siers ar amoliņu

  • 1 mīksts avokado

  • svaigs gurķis

  • rukola vai citi zaļumi

  • sāls

  1. Bļodiņā sajauc biezpienu ar sāli un krējumu vai jogurtu.

  2. Uz pannas vai krāsnī apgrauzdē maizīti līdz zeltaini brūna.

  3. Sagriez gurķi, sieru, avokado.

  4. Uz maizes šķēles liec rukolu, sieru, biezpienu, avokado, sieru, biezpienu un svaigu gurķi, tad otru maizes šķēlīti.

Laša rullīši ar olu un sieru

Divām porcijām

  • 1 lavašs

  • 4 šķēles svaiga laša

  • 1 ola

  • siers TRIKATA Emmental Light

  • 150g konservēti turku zirņi

  • 1 ķiploka daiviņa

  • 2 ēdamk. svaiga citrona sula

  • 2 ēdamk. olīveļļas

  • ½ tējk. tahini pasta (ja pieejama)

  • sāls, pipari

  • spināti vai citi salāti

  1. Gatavo humusu. Blenderī sakul turku zirņus ar ķiploku, citrona sulu, eļļu, tahini pastu un garšvielām.

  2. Uz pannas no abām pusēm apcep olu, atdzesē.

  3. Izklāj lavašu, pārgriez uz pusēm un noklāj ar turku zirņu humusu.

  4. Pa virsu kārto spinātus, lasi, olu un sieru.

  5. Pildīto lavašu satin rullītī un ļauj ievilkties vismaz pusstundu pirms ēšanas.

Sātīgā brokoļu, griķu un siera bļodiņa

Divām porcijām

  • 1 brokoļa galviņa

  • 10 ēdamk. vārīti griķi

  • siers TRIKATA Emmental Light

  • 2 saujas žāvētu dzērveņu

  • 2 saujas Indijas riekstu

  • 1/2 citrona

  • olīveļļa vai balzamiko krēms

  • sāls, pipari

1. Brokoli sagriez vairākos mazos gabaliņos, kārto uz cepeškrāsns pannas, uzlej nedaudz eļļu un uzber garšvielas un liec cepeškrāsnī uz kādām 5 minūtēm 200 grādos vai līdz brokoļi kļūst mīksti un nedaudz apbrūnē.

2. Bļodiņās kārto vienu otram blakus griķus, brokoļus, sieru, riekstus un dzērvenes. Visam uzpilini nedaudz citrona sulu, eļļu vai balzamiko krēmu un garšvielas pēc vēlmes.

3. Alternatīva: visas sastāvdaļas vari arī samaisīt lielā traukā un pasniegt kā salātus.

Brokoļu-spinātu maizīte ar saulē kaltētiem tomātiem un sieru

Aptuveni trim porcijām

  • brokoļu-spinātu plānās maizīte pēc DIVI 10 receptes

  • aptuveni 10 saulē kaltētu tomātu

  • trīs saujas spinātu

  • siers TRIKATA Emmental

  • sauja ķirbju sēklu

1. Pēc receptes pagatavo brokoļu-spinātu maizīti. Kad gatava, ļauj atdzist.

2. Sagriez saulē kaltētos tomātus un sarīvē sieru.

3. Uzkarsē cepeškrāsni 200 grādus karstu. Uz cepamā papīra liec pamatni un virsū kārto rīvēto sieru, saulē kaltētos tomātus, 1-2 saujas spinātu.

4. Liec cepties aptuveni 8 minūtes, līdz siers ir mazliet izkusis, un raugi, lai pamatne nepiedeg.

5. Kad gatavs, pārber ar svaigiem spinātiem un ķirbju sēklām, tad griez gabaliņos un pasniedz.

Rīsu nūdeles ar cukini zemesriekstu - siera mērcē

Divām porcijām vajadzīgs:

  • rīsu nūdeles

  • 2 ēd.k. 100% zemesriekstu sviests

  • TRIKATA Reserve cietais siers

  • sauja zaļie zirnīši

  • 1 mazs cukini

  • 1 ēd.k. eļļa

  • Sauja grauzdēti zemesrieksti un pētersīļi dekorēšanai

1. Nūdeles novāri pēc norādījumiem uz iepakojuma, tikai nenolej nost visu nūdeļu šķidrumu, tas noderēs mērcei.

2. Ar žuljēna vai mizojamo nazīti sagriež svaigu cukini nūdelēs.

3. Pannā uz mazas uguns ielej nedaudz eļļu un kausē zemesriekstu sviestu (ja zemesriekstu sviests ir diezgan eļļains, tad eļļu neliec). Intensīvi maisot, pievieno nūdeles un nūdeļu šķidrumu.

4. Tad pierīvē sieru un atkal visu maisi, līdz siers izkusis. Nogriez uguni un iemaisi cukini un zirnīšus.

5. Liec šķīvī un pārkaisi ar sadrupinātiem zemesriekstiem un pētersīļiem. Pasniedz kā pamata ēdienu vai kā piedevu viegliem gaļas vai zivju ēdieniem.

Rudzu maizītes ar cieto sieru un ķiršu ievārījumu

Vajadzīgs:

  • rudzu rupjmaize (var izmantot arī citu maizīti vai krekerus)

  • ķiršu ievārījums

  • TRIKATA Reserve cietais siers

  • sēkliņas (saulespuķu, ķirbju, linsēklas, sezama u.c.)

  • timiāns dekorēšanai

1. Uz maizes šķēlēm smērē ķiršu želeju, tad virsū kārto plānās šķēlītēs sagrieztu cieto sieru.

2. Pasniedz, dekorējot ar sēkliņām un timiāna zariņiem.

 

Recepšu autores: Monika un Justīne, bloga Divi10.com autores

Foto: Divi10.com

Atstājiet komentāru