Vistas filejas un kukurūzas plācenīši
Atšķirībā no kotletēm šoreiz gaļu nevis samaļ gaļas mašīnā, bet smalki, jo smalki sagriež ar nazi. Plācenīši ļoti ātri ir gatavi, jo nelielās gaļas kripatiņas strauji izkarst. Svarīgi ir tos nepārcept, citādi fileja zaudē savu sulīgumu un maigo garšu.
Sastāvdaļas:
100 g konservēta kukurūza
300 g vistas fileja
2 ĒK milti
0,5 TK sāls
1 pētersīļa zariņš
1 liela ola
3 ĒK eļļa
Ar nazi smalki sagriež vistas filejas, liek bļodā, piejauc klāt olu, kukurūzu, miltus un sāli. Smalki sagriež pētersīļus un piejauc plācenīšu mīklai.
Karsē pannu ar eļļu, uz vidējas uguns cep plācenīšus no abām pusēm, līdz tie zeltaini. Pasniedz ar salātiem.