Atzīmējot jaunā mācību gada sākumu - biezpiena-cepumu torte
Atzīmējot jaunā mācību gada sākumu visa ģimene var kopīgi pagatavot biezpiena-cepumu torti.
Sastāvdaļas: 36 gab. cepumi "Selga Classic"; 1,5 paciņas biezpiena; 200ml saldā krējuma; 4 ēd.k. cukura, 1/3 tējk. vaniļas cukura, ~50g-70g marmelādes; ~200-250g brūkleņu-ābolu ievārījuma.
Pagatavošana: Sagatavo dēlīti vai šķīvi, uz kura taps kūka. Saldo krējumu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru. Saputotajā putukrējumā lēni iemaisa biezpienu un kubiņos sagrieztu marmelādi. Uz dēlīša liek cepumu kārtu (vienā kārtā 9 cepumi, pa 3 katrā rindā, kopā 4 kārtas). Uz cepumiem uzziež ievārījumu. Tad liek nākamo cepumu kārtu, uz kuras liek virsū putukrējuma-biezpiena kārtu, pēc tam atkal cepumus un ievārījumu. Visbeidzot kūkai liek virsū cepumus un visu kūku nosedz ar atlikušo putukrējuma-biezpiena masu. Grezno ar dzērvenēm un rožlapiņām. Ēd nākamajā dienā.