Biezpiena kūka ar kraukšķīgu bezē garoziņu
Biezpienkūka ar kraukšķīgu bezē garoziņu ir garda un vienkārši pagatavojama. Recepti piedāvā tasty.lv.
Sastāvdaļas: MĪKLAI – 2 glāzes kviešu milti, 1/3 TK soda, 1/2 TK sāls, 1 gab. Sviesta paciņa, 50 g pūdercukurs, 1 TK Vaniļas cukurs. PILDĪJUMAM – 400 g biezpiens, 4 gab. Olas, 1 glāze cukurs.
Pagatavošana: Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ietauko cepamo formu ar nelielu daudzumu sviesta. Gatavo mīklu. Miltus izsijā, pievieno sodu, sāli, kubiņos sagrieztu, aukstu sviestu un visu samīca, līdz izveidojas viendabīgas mīklas drumstalas. Pievieno pūdercukuru, vaniļas cukuru un samaisa.
Gatavo pildījumu. Vienu olas baltumu atdala no dzeltenuma un liek ledusskapī. Biezpienam pievieno trīs olas, vienas olas dzeltenumu, glāzi cukura un visu samaisa. Formā ber 2/3 mīklas drumstalu, tad uzmanīgi lej biezpiena pildījumu. Ja vēlas, var pievienot rozīnes vai ievārījumu. Atlikušās mīklas drumstalas ber virs pildījuma. Liek kūku krāsnī.
No ledusskapja izņem olas baltumu, pievieno tam nedaudz citrona sulas un sakuļ stingrās putās. Kad kūka ir gandrīz gatava, izņem to no krāsns, dekorē ar olas baltumu un liek atpakaļ krāsnī, cepot līdz gatavībai.