Gaisīgais ogu deserts
Svētkos līdzās cepešiem un salātiem galdā ceļam arī desertu. Tas garšo gan lieliem, gan maziem.
Aptaujā noskaidrots, ka lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju saldos ēdienus gatavo pāris reižu mēnesī, bet visbiežāk - svētkos. Iecienītākie kulinārijas izstrādājumi, ko cilvēkiem Latvijā patīk gatavot pašiem, ir plātsmaizes, kūkas un augļu un ogu deserti. Šoreiz Jaungada galdam piedāvājam jēkabpilietes Evijas gaisīgo ogu desertu.
Sastāvdaļas: 500g zemenes (vai avenes); 200 g saldais krējums; 500 g vaniļas jogurta un 150 - 200 g beze cepumu (balto).
Pagatavošana: Ogas vislabāk svaigas, ja nav var arī saldētas, bet tad tās pirms likšanas desertā jāatsaldē un turot uz caurdura vai sieta jānotecina liekais šķidrums. Saldo krējumu saputo un sajauc kopā ar jogurtu. Traukā saliek ogas, tām pārlej saldā krējuma un jogurta masu, pārkaisa ar sadrupinātiem bezē cepumiem.
Labu apetīti!
Komentāri (0-1/1)
eveliina
02.07.2018 18:33