Biezpiena cepumi “austiņas”
Biezpiens ir produkts, no kā var pagatavot teju visus konditorejas gardumus. To varam likt kā kūku krēmos, tā mīklās, bulciņu pildījumos, cepumos un pat klimpās. Šoreiz piedāvājam pagatavot gardas biezpiena "austiņas" viesību galda kārumiem vai ēšanai pie kāda silta dzēriena.
Sastāvdaļas: 250g sviests vai margarīns, 200-250 g biezpiens, 1,5-2 glāzes milti, 1 glāze cukurs, 0,33 TK soda, vaniļa.
Pagatavošana: Margarīnu vai sviestu sakuļ, pievieno biezpienu un saberž. Pievieno miltus, ar etiķī dzēstu sodu un vaniļu. Maisa, līdz veidojas viendabīga mīkla. To liek ledusskapī 30–60 minūtes, pēc tam to izrullē, ne biezāku par puscentimetru. Ar mazas glāzītes palīdzību izspiež aplīšus, vidū iekaisa nedaudz cukura, saloka četrās daļās, apviļā cukurā un kārto uz ieziestas cepamās plāts.
Cepumus liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C, līdz tie zeltaini.