Vistas un dārzeņu sacepums
Ja nav laika ilgi ķēpāties, bet ēst gribas tik traki, ka varētu notiesāt ziloni, sacepums ir tieši tas, kas vajadzīgs. To var pagatavot no dažādiem mājās pieejamiem produktiem. Šoreiz piedāvājam pagatavot vistas un dārzeņu sacepumu.
Nepieciešamie produkti: 350 g vistas filejas, 1 sīpols, 1 paprika, 2 selerijas kāti, 150 ml piena, 100 g siera, 1 ola, eļļa cepšanai, sāls, pipari.
Pagatavošana: Izvārīt vistas fileju, ūdenim pievienojot nedaudz sāls. Atdzesēto fileju sagriezt nelielos gabaliņos. Notīrīt dārzeņus. Sīpolu sagriezt strēmelītēs, papriku – kubiciņos, selerijas kātus — gabaliņos. Apcept eļļā sīpolus, papriku un seleriju. Dārzeņiem pievienot vistas fileju, likt ar taukvielu ieziestā cepamformā. Sajaukt olu ar pienu un rīvētu sieru, pārliet pagatavoto maisījumu vistas filejai. Uzbērt rīvēto sieru. Cept cepeškrāsnī 15 minūtes.