Kā pagatavot kūpinātu speķi bez kūpināšanas
Šis neticami aromātiskais speķis pēc garšas atgādina kūpinātu, tomēr tiek gatavots pilnīgi savādāk. Tas noderēš gan kā uzkoda, gan “dūšas piesiešanai”.
Sastāvdaļas: 1 kg cauraudzis speķis; 1 litrs ūdens; liels daudzums sīpolu mizas; 2 ķiploka galviņas; 3 ēdamkarotes malto piparu; žāvētas plūmes – daži gabali; lauru lapas – pāris lapiņas; glāze sāls; 2 ēdamkarotes cukura.
Pagatavošana:Ūdenim pievienojiet sāli, sīpolu mizas, garšvielas, žāvētos augļus. Liek visu uz uguns un uzvāra. Ja ir liels speķa gabals, sagriežam uz pusēm. Speķi liekam karstajā marinādē un vārot mērcējam aptuveni 25 minūtes. Noņemam speķi no uguns un liekam marinēties garšvielās uz 12 stundām. Saberžam ķiploku kopā ar pipariem. Izņemam speķi no marinādes un ieberžam ar pagatavoto maisījumu. Ietinam pārtikas plēvē un liekam ledusskapī uz stundu, lai viss kārtīgi ievilktos. Pēc stundas mūsu garšīgais speķis ir gatavs!
Labu apetīti!