2024.gada 22. novembris

Aldis, Aldris, Alfons

Vistas filejas “suši” jeb veselīgi kāpostu rullīši

Vistas filejas “suši” jeb veselīgi kāpostu rullīši

Ķīnas kāposta lapas var izmantot, lai pagatavotu sulīgus, veselīgus mini tītenīšus, kas, sagriezti šķēlēs, līdzinās suši. Recepti iesaka Jana Raševica, tasty.lv.

Sastāvdaļas: 6 lielas Ķīnas kāposta lapas, 2 vistas filejas, 1 burkāns, 2 saujas spināti, 2-3 ĒK bezpiedevu krēmsiers, 2 ķiploka daiviņas, 1 ĒK franču sinepes, pēc garšas sāls un malti melnie pipari.

Pagatavošana: Ķīnas kāpostam atdala lapas, viegli izklapē kātus, lai tie nav tik stingri. Apvāra kāposta lapas, liekot karstā sālsūdenī un vārot trīs minūtes. Burkānu visā garumā sagriež stienīšos. Vistas fileju sagriež plānākās šķēlēs, izklapē. Spinātus sasmalcina, samaisa ar rīvētu ķiploku un bezpiedevu krēmsieru. Kāposta lapas liek vienu pie otras uz darba virsmas. Virs lapām liek vistas fileju, pārkaisa ar sāli un pipariem, pārziež ar sinepēm, tad liek spinātu masu un burkāna stienīti, Sākot no kātu daļas, uzmanīgi satin ciešā, garenā rullītī. Liek sagatavotos rullīšus tvaicējamā katlā un zem vāka tvaicē aptuveni 1 stundu uz nelielas liesmas. Izņem no katla, ar asu nazi sagriež gabaliņos un pasniedz ar mērci pēc saviem ieskatiem.

Lai labi garšo!

Atstājiet komentāru