Vistas sautējums ķirbju podiņā
- Radio1.lv --
- 04 oktobris 2018 --
- 0Komentāri
Rudens ir ķirbju laiks! Pildīts ķirbis garšo lieliski un būs skaista mielasta galda rota.
Nepieciešams:Ķirbji gatavošanai krāsnī (arī mikroviļņu) – 4 gab., vistas šķiņķīši, bez ādas un kauliem – 3 gab., salds krējums – 400 ml, mocarella siers – 125 g, saldā kukurūza – 100 g, zaļie zirnīši – 100 g, burkāns – 1 gab., sīpols – 1 gab., ķiploki – 3 daivas, baltvīns – 120 ml, eļļa – 3 ēdamk., timiāns – 2 zari, pētersīļi – 1 buntīte, sāls, pipari – pēc garšas.
Pagatavošana: Ķirbjiem nogriež vāciņu un izgreb sēklas. Ierīvē ar sāli un pipariem, un apslaka ar nelielu daudzumu eļļas. Uzliek atpakaļ vāciņu un liek ķirbi cepties krāsnī aptuveni 10 minūtes. Gatavo pildījumu – smalki sagriež burkānu un sīpolu, sarīvē ķiploku. Sagriez vistas šķiņķīšus gabalos. Visu apcep nelielā daudzumā eļļas. Pielej baltvīnu un ļauj tvaicēties, līdz šķidrums samazinājies uz pusi. Pievieno saldo krējumu un visu uzvāra. Sautējumu lej ķirbīšos. Pievieno kukurūzu, zirnīšus un timiānu, sāli un piparus pēc garšas. Pārber ar mocarellas siera gabaliem un pārkaisi ar smalki sakapātiem pētersīļiem. Katram ķirbim uzliek vāciņu un cep cepeškrāsnī 190°C vēl vismaz 15–20 minūtes (mikroviļņu krāsnī tikai 10 minūtes!).