Fotorecepte: Svētku galdam neparasta uzkoda - sāļais Ziemassvētku vecītis
- 13 decembris 2018 --
- 0Komentāri
Ziemassvētkos ierasts klāt bagātīgu mielasta galdu uz kura netrūkst ne sāļa, ne salda, ne pamatēdiena, ne uzkodu, ne našķu. Piedāvājam pagatavot gardu un neparastu uzkodu – sāļo Ziemassvētku vecīti.
Jebkura sāļā mīkla (rauga, kārtainā vai cita, jārēķinās, ka būs jāizveido 3 mīklas pamatnes);
kečups;
olas;
sarkanā pārtikas krāsviela;
krēmsiers;
mocarellas siers;
sviests;
ķiploks;
melnās olīvas;
zaļumi;
cepampapīrs.
Pagatavošana:
1. Vispirms uz galda izrullē mīklu. Sagatavo divas mīklas pamatnes.
2. No vienas izgriez salaveča portreta kontūru tā, kā redzams attēlā.
3. Uzklāj cepampapīru uz pannas, uzklāj salaveča sejas kontūru uz pannas.
4. Izkausē sviestu un izspiež tajā ķiploku. Pieliek garšvielas un zaļumus. Ar virtuves otiņu bagātīgi apsmērē mīklas pamatni ar iegūto masu.
5. Paņem otru mīklas pamatni. Tai jābūt apaļai. Iesmērē to ar garšvielu masu. Pusi pamatnes noklāj ar rīvētu mocarellas sieru.
6. Pārloka pamatni uz pusēm, lai izveidojas pusaplis, kura iekšpusē ir siers. Uzliek iegūto pusapli uz pannas tā, lai nosegtu salaveča sejas apakšējo daļu.
7. Ar nazi veic slīpus izgriezumus uz pārlocītās mīklas pamatnes.
8. Tad savirpina mīklu. Izveidosies vecīša bārda.
9. Uz mīklas pamatnes uzliek vēl strēmelēs sagrieztu mīklu un savirpina to. Veidosies ūsas.
10. Izveido mīklas bumbiņas, veido salavecīša cepuri, degunu (kā redzams attēlā). Kad tas izdarīts, apsmērē mīklu ar sakulto olu.
11. Sakuļ vēl vienu olas dzeltenumu, kuram pievieno sarkanu pārtikas krāsvielu. To izmanto, lai nokrāsotu vecīša cepuri. Var arī degunu vai vaigus. Dekorējot acu vietā izmanto melnās olīvas. Tad salavecīti liek cepties cepeškrāsnī uz 20 minūtēm 180 grādu temperatūrā.
Lai labi garšo!
Avots: lifehacks.lv.