Melnās tējas marinādē gatavots šašliks - sulīgs un gards
- 09 aprilis 2019 --
- 0Komentāri
Vilinošs dūmu aromāts, kraukšķīgie sīpoli un skaisti apbrūnējuši gaļas gabaliņi uz iesmiem, cienasts, ko gatavojam dabā. Pirms ķerties pie cepšanas, vērts atkārtot svarīgāko.
Sastāvdaļas: 1 l stipras melnās tējas; 1 kg gaļas; svaigs baziliks; svaigi malti pipari; 3–4 krustnagliņas; sāls.
Pagatavošana: Tējas marināde būs piemērota visiem gaļas veidiem. Tā neticami labi mīkstina gaļu. Uzvāra tēju un atdzesē. Sagriež gabalos gaļu, saplucina baziliku, samaisa ar garšvielām. Pāri lej tēju tā, lai gaļa būtu nosegta. Ļauj marinēties 8-12 stundas un cep.
Labu apetīti!