2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Melnās tējas marinādē gatavots šašliks - sulīgs un gards

Melnās tējas marinādē gatavots šašliks - sulīgs un gards

Vilinošs dūmu aromāts, kraukšķīgie sīpoli un skaisti apbrūnējuši gaļas gabaliņi uz iesmiem, cienasts, ko gatavojam dabā. Pirms ķerties pie cepšanas, vērts atkārtot svarīgāko.

Tā kā cūkgaļa ir vispopulārākā izvēle, tad jāielāgo, ka šašlikam derēs kakla karbonāde, pleca daļa, kā arī pakaļējās daļas izcirtumi. Jāatceras arī par taukumiņu – speķa gabaliņi nodrošinās to, ka gaļa būs sulīga. Ja vistas vai tītara šašliks arī bez īpašas apstrādes būs mīksts un viegli nokožams, tad, gatavojot šašliku no cūkas, jēra vai medījuma gaļas, svarīgi ir gabaliņus negriezt pārlieku sīki un, pēc izvēlēto marinādes sastāvdaļu pievienošanas, gaļu ar rokām kārtīgi izmīcīt, veltot šim procesam vismaz 5-10 minūtes. Kas attiecas uz marinādēm, tad tajās var izpausties no sirds patikas. Piedāvājam pagatavot šašliku melnās tējas marinādē.

Sastāvdaļas: 1 l stipras melnās tējas; 1 kg gaļas; svaigs baziliks; svaigi malti pipari; 3–4 krustnagliņas; sāls.

Pagatavošana: Tējas marināde būs piemērota visiem gaļas veidiem. Tā neticami labi mīkstina gaļu. Uzvāra tēju un atdzesē. Sagriež gabalos gaļu, saplucina baziliku, samaisa ar garšvielām. Pāri lej tēju tā, lai gaļa būtu nosegta. Ļauj marinēties 8-12 stundas un cep.

Labu apetīti!

Atstājiet komentāru