2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Lieldienu galdam - pavasarīgi cepumiņi ar cukura glazūru

Lieldienu galdam - pavasarīgi cepumiņi ar cukura glazūru

Lieldienu svinību galdam piedāvājam pagatavot cepumus pavasarīgu ziediņu formā!

Sastāvdaļas: CEPUMIEM: 125g margarīns cepšanai, 125g brūnais niedru cukurs, 1 TK vaniļas ekstrakts, 175g kviešu milti, 1 olas dzeltenums. DEKORĒŠANAI: 250g cukura mastika, dzeltena un rozā pārtikas krāsa, 1 olas baltums, konditorijas rotājumi.

Pagatavošana: Miksera traukā liek sviestu, cukuru un vaniļas ekstraktu. Dažas sekundes pakuļ un tad pievieno miltus, olas dzeltenumu un kuļ, līdz mīkla saveļas vienā bumbā. Izceļ mīklu un dažas minūtes mīca. Ietin mīklas bumbu pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 20 minūtēm. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Mīklu liek starp divām cepampapīra loksnēm un izrullē 3-5mm biezumā. Ar cepumu veidnītēm izspiež pavasarīgas formas - ziediņus un taurenīšus. Cep apmēram 12-15 minūtes, līdz cepumi kļuvuši zeltaini brūni.

Rotāšana: Cukura mastiku sadala trīs daļās. Mīklas rulli pamērcē rozā pārtikas krāsvielā un rullē ar to vienu mastikas daļu, līdz tā vienmērīgi nokrāsojusies. Tāpat rīkojas arī ar dzelteno krāsu. Mastiku liek uz sviestpapīra un plāni izrullē. Izspiež tauriņu un ziedu formas. Cepumus, viegli pārsmērē ar sakultu olas dzeltenumu un pārsedz ar atbilstošās formas mastikas formiņām, rotā ar cukura pērlītēm un šokalādes skaidiņām.

Atstājiet komentāru