2024.gada 22. novembris

Aldis, Aldris, Alfons

Trīs pastas salātu idejas maltītēm svaigā gaisā

Trīs pastas salātu idejas maltītēm svaigā gaisā


Sākoties vasarai, pienācis īstais laiks ieviest jaunu ēšanas paradumu un doties baudīt maltītes svaigā gaisā. AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar veselīga dzīvesveida blogu “Foodprep.lv” piedāvā trīs krāsainas, sātīgas un ātri pagatavojamas pastas salātu receptes, kuras ērti ņemt līdzi piknikā vai pusdienu pārtraukumā parkā.  Pasta apvienojumā ar sezonālo produktu svaigajām garšām būs šīs vasaras ideālā kombinācija.

Pastas salāti ar sparģeļiem un zemenēm piknikam (3 - 4 porcijām)

Sastāvdaļas:
Salātiem
400 g zaļo sparģeļu;

400 g svaigu zemeņu;

200 g "Dobeles dzirnavnieka" makaronu Fusilli;

2 saujas iepriekš nomazgātu un nosusinātu rukolas vai spinātu lapu.

Mērcei
2 ēdamkarotes olīveļļas;

1 ēdamkarote balzametiķa;

1 ēdamkarote baltvīna etiķa;

1 tējkarote citrona sulas;

1 tējkarote medus vai kļavu sīrupa;

½ tējkarote sāls;

citronpipari pēc garšas.

Gatavošana:

Nomazgā un virtuves dvielī nosusina sparģeļus.

Nolauž sparģeļa kātu (~2 - 3 cm) un atlikušo sparģeli sagriež apmēram 3 cm garos gabaliņos.

Pagatavo makaronus atbilstoši norādei uz iepakojuma. Pēc pagatavošanas makaronus nokāš un noskalo aukstā ūdenī.

Uz uzkarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā apcep sparģeļus apmēram 8  minūtes.

Pa to laiku bļodiņā (ja salāti tiks ēsti tuvāko stundu laikā) vai mazā burciņā, kuru var aizvērt ar vāku (ja salāti tiks ēsti vēlāk), uztaisa salātu mērci, savienojot visas sastāvdaļas un kārtīgi samaisot.

Lielā bļodā vai ēdiena uzglabāšanas traukā liek apceptos sparģeļus, izvārītos makaronus, rukolu vai spinātus.

Neilgi pirms ēšanas nomazgā zemenes un katru sagriež četrās daļās, pievieno salātiem.

Mērcīti pārlej pāri salātiem pirms ēšanas.


Pastas salāti ar garnelēm pēc aktivitātēm svaigā gaisā (3 - 4 porcijām)

Sastāvdaļas:
Salātiem
150 g "Dobeles dzirnavnieka" makaronu Penne Rigate;

200 g vārītu (noskalotu) turku zirņu;

½  dzeltenās paprikas;

150 g cherry tomātu (nomazgātu un pārgrieztu uz pusēm);

½ sagriezta garā gurķa;

100 g uz pusēm pārgrieztu olīvu (pēc izvēles);

200 g garneļu (pēc izvēles; ja saldētas, iepriekš atlaidina);

½ smalki sakapāta zilā sīpola;

dilles vai citi zaļumi.

Mērcei
3 ēdamkarotes bezpiedevu jogurta;

1 ēdamkarote citrona sulas;

1 tējkarote franču sinepju;

pētersīļi, dilles u.c. zaļumi pēc izvēles;

šķipsniņa sāls, malti melnie pipari.


Gatavošana:


Pagatavo makaronus atbilstoši norādei uz iepakojuma. Pēc pagatavošanas makaronus nokāš, noskalo aukstā ūdenī un liek lielā bļodā.

Makaroniem pievieno atlikušās salātu sastāvdaļas.

Atsevišķā bļodiņā liek visas mērces sastāvdaļas. Samaisa un pievieno makaroniem.

Salātus var baudīt uzreiz vai uzglabāt ledusskapī, lai pasniegtu vēlāk.


Pilngraudu pastas salāti ar sieru pusdienu kastītei (3 - 4 porcijām)


Sastāvdaļas:
Salātiem
150 g "Dobeles dzirnavnieka" pilngraudu makaronu Fussili;

150 g sarkano cherry tomātu;

½ dzeltenās paprikas;

½ garā gurķa;

125 g uz pusēm pārgrieztas mocarellas mini bumbiņas;

3 - 5 ēdamkarotes bazilika pesto*.


Gatavošana:


Pagatavo makaronus atbilstoši norādei uz iepakojuma. Pēc pagatavošanas makaronus nokāš, noskalo aukstā ūdenī un liek lielā bļodā.

Pievieno pārējās salātu sastāvdaļas un apmaisa.

Ēd uzreiz vai liek noslēgtā ēdiena uzglabāšanas trauciņā, lai baudītu vēlāk.


*Pesto, protams, var pagatavot mājās. Sablenderē buntīti bazilika, sauju ciedru riekstu, sauju rīvēta parmezāna siera, pāris ēdamkarotes olīveļļas, ½ citrona sulas un šķipsniņu sāls.


Lai top gardas maltītes!

ELĪNA ĶIBERE
Jaunākā projektu vadītāja

Atstājiet komentāru