2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Bagātīgā siera kūka Līgo vakaram

Bagātīgā siera kūka Līgo vakaram

Piedāvājam Līgo svētku galdam pagatavot bagātīgo siera kūku ar vasaras ogām, kas būs gan salda, gan sātīga, gan bagāta ar vienu no saulgriežu svētku galda galvenajām sastāvdaļām – sieru. Receptē dotais produktu daudzums paredzēts 24 cm diametra kūkas formai.

Sastāvdaļas: Pēc izvēles ogas (mellenes, zemenes, avenes) dekoram. PAMATNEI: 2 paciņas sepumu "Selga", 150 g sviests (istabas temperatūrā). PILDĪJUMAM: 3 olu dzeltenumi, 1 ola , 100 g pūdercukurs, 250 g maskarpone, 500 g Filadelfijas siers, 2 ĒK skābs krējums, ½ citrons (norīvēta miziņa, izspiesta sula).

Pagatavošana: Sakarsē krāsni līdz 150 grādiem ventilatora režīmā. Sablendē cepumus, piemīca tiem sviestu, masu ieklāj kūkas formā ar noņemamu malu, veidojot mīklas maliņas uz augšu. Sakuļ olu dzeltenumus un olu ar cukuru. Pievieno abu veidu sierus, krējumu un viegli sakuļ. Pievieno citrona miziņu un sulu, iemaisa un lej formā virs cepumu kārtas. Pārklāj ar foliju. Cep 45 minūtes, tad noņem foliju un cep vēl 15 minūtes. Izņem no krāsns,  pārklāj ar foliju un ļauj atdzist. Kad kūka atdzisusi, noņem formas malu.Pirms pasniegšanas dekorē ar svaigām ogām. 

Lai labi garšo!

Atstājiet komentāru