Ziemas krājumiem: Bietēs marinēti ziedkāposti ar ķiplokiem
- 15 julijs 2019 --
- 0Komentāri
Kraukšķīgas ziedkāpostu rozetes, kas, pateicoties bietēm, ieguvušas koši rozā toni, būs ne vien gards, bet arī īpaši glīts ziemas krājumu papildinājums.
1 liels ziedkāposts
1 liela biete
5-6 ķiploka daiviņas
Marinādei
700 ml ūdens
120 ml etiķis
2 ĒK sāls
4 smaržīgie pipari
Pagatavošana: Ziedkāpostam atdala rozetes. Bieti nomizo, sagriež gabaliņos. Ķiplokus nomizo, sakapā. Dārzeņus pamīšus ar ķiplokiem liek sterilizētās burkās. Ūdeni uzvāra, pievieno pārējās marinādes sastāvdaļas un maisa, līdz sāls izšķīdis. Karstu pārlej dārzeņiem, līdz tie ir nosegti. Aizvāko ar sterilizētiem vāciņiem, apgriež burkas ar vākiem uz leju, atdzesē un uzglabā vēsā, tumšā vietā.
Lai labi garšo!