2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Sezonas ēdiens: Gardā kabaču torte

Sezonas ēdiens: Gardā kabaču torte

Ja mājās ir daudz kabaču un jūs nezināt, kur tos īsti likt, šī recepte ļoti noderēs. Kabaču kūka ir garda, sātīga, veselīga un viegli pagatavojama.

Sastāvdaļas: 4 nelieli kabači, 2 olas, 200 g majonēzes, 100 g siera, 2 lieli burkāni, 2 sīpoli, ķiploki, sāls un pipari pēc garšas, milti – tik daudz, lai iegūtu masu, kas pēc konsistences līdzīga pankūku mīklai, 2 tomāti, dilles.

Pagatavošana: Kabačus rupji sarīvē, pievieno sāli, piparus, un ļauj izveidoties šķidrumam, kas pēcāk būs jānolej nost. Kad tas izdarīts, kabačiem klāt liek olu un miltus. Visu rūpīgi samaisa un pēc tam sacep tādas kā plānās pankūkas sakarsētā eļļā uz pannas.

Gatavo pildījumu: sīpolus smalki sagriež, rupji sarīvē burkānus. Visu apcep, līdz sastāvdaļas kļuvušas mīkstas. Atsevišķi sajauc majonēzi kopā ar ķiplokiem un dillēm. Sarīvē sieru. Tomātus sagriež plānās šķēlītēs.

Uz vēl karstām kabaču pankūkām uzsmērē majonēzes slāni ar ķiplokiem un dillēm, izklāj sīpolu un burkānu kārtu, tad liek tomātu šķēlītes un visu apber ar sarīvēto sieru. Pa virsu atkal klāj gatavu un vēl karstu kabača pankūku. Torti veido paralēli lielo kabaču pankūku cepšanai, lai tās, liekot citu uz citas ir karstas un kausē pildījuma sieru. Sieram kūstot, torte kārtīgi nostiprināsies.

Atstājiet komentāru