2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Rudens ēdienkartē: Siļķu rasols ar āboliem un mārrutku mērci

Rudens ēdienkartē: Siļķu rasols ar āboliem un mārrutku mērci

Angliski runājošās valstīs jau izsenis pazīstams teiciens "An apple a day keeps the doctor away" ("Viens ābols dienā, un ārsts nebūs vajadzīgs"), kas gan varētu būt pārspīlēts, bet sava daļa patiesības tajā noteikti ir. Ābolus uzskata par vissenāk pazīstamajiem augļiem, un jau mūsu Eiropā dzīvojošie senči baudījuši mežābeļu sīvos augļus, kas izrādījušies varen veselīgi, ārstējot gremošanas problēmas, podagru un citas kaites. Lai “jēpīši”nebūtu jāgrauž tāpat vien, tasty.lv piedāvā gardu salātu receptes rudens ēdienkartes dažādošanai - siļķu rasols ar āboliem – tik gards, ka mēli var norīt!

Sastāvdaļas: 2 sālītas siļķes filejas bez ādas, 6 vārīti kartupeļi, 2 sīpoli, 4 olas, 4 saldskābi āboli, 1 glāze skābs krējums, 4 ĒK majonēze, 1 ĒK mārrutki.

Pagatavošana: Olas cieti novāra, sasmalcina. Siļķi sagriež kubiņos. Kartupeļus un ābolus sagriež gabaliņos, sīpolus smalki sakapā vai sarīvē. Visas sastāvdaļas sajauc ar krējuma-majonēzes-sinepju aizdaru, liek salātu traukā, grezno ar kapātiem lociņiem.

Labu apetīti!

Atstājiet komentāru