2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Rudens gardums - biešu čipsi

Rudens gardums - biešu čipsi

Kad apkārt sāk klejot pirmie vīrusi un drēgnums ložņā ne tikai ārā, bet iespraucas arī telpās, ļoti svarīga ir vitamīnu uzņemšana - lai stiprinātu organismu un justos mundri.

Un labi, ka rudens raža tikko no dobēm nonākusi pagrabos un veikalu plauktos. Ļoti vērtīgs, kaut visnotaļ parasts un demokrātisks dārzenis ir biete. Tā satur daudz dzelzs, magnija, kālija, kalcija un citu minerālvielu, kā arī B, C un P vitamīnu. Ne katrs spēj iedzert biešu sulu, kas ir īsts enerģijas superlādiņš, vai apēst vārītas bietes, taču alternatīva ir ļoti garšīgie un viegli pagatavojamie biešu čipsi. Eko veikalos redzēti rūpnieciski ražotie, bet vislabāk jau, protams, gatavot pašam, paeksperimentējot ar garšas niansēm.

Nepieciešams: liela viena vai divas mazas bietes, pāris ēdamkarošu olīveļļas; Himalaju sāls; svaigi malti melnie pipari; samaltas sinepju sēklas, timiāns vai kaltēts mārsils.

Pagatavošana: Bietes nomizo, sagriež ļoti plānās šķēlītēs, apslaka ar eļļu un pārkaisa ar garšvielām. Cep ap 150 grādu temperatūrā cepeškrāsnī uz pannas, kas pārklāta ar cepampapīru, kamēr kraukšķīgas. Pasniedz atdzesētas ar jogurta vai avokado mērcīti, var pievienot arī kā piedevu salātiem. 

Lai labi garšo!

Atstājiet komentāru