2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Viegli pagatavojama: Pankūku lazanja ar malto gaļu

Viegli pagatavojama: Pankūku lazanja ar malto gaļu

Viens no iecienītākajiem itāļu ēdieniem ir lazanja. Taču to var pagatavot arī latviskā stilā, izmantojot plānās pankūkas. Šādu receptes versiju piedāvā tasty.lv, daloties ar blogera Roja recepti.

Sastāvdaļas: PANKŪKĀM: 75 g milti, 175 ml piens, 1 ola, pēc garšas sāls un cukurs. PILDĪJUMAM: 350 g maltā gaļa, 400 g konservēti tomāti, samalcināti, 150 g rikotas siers
100 g siers, rīvēts, 50 g spināti, 1 sīpols, 3 ķiploka daiviņas, eļļa cepšanai, pēc garšas
sāls un malti melnie pipari.

Pagatavošana: Gatavo pankūkas. Olu uzputo ar dakšu, pievieno miltus, pienu un kārtīgi samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un cukuru. No šīs mīklas pannā sakarsētā eļļā uzcep pankūkas. Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Sagatavo karstumizturīgu veidni. Sīpolu sasmalcina un apcep pannā sakarsētā eļļā, pievieno malto gaļu un turpina cept vēl 4-5 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Tomātiem pievieno pēc garšas sāli, piparus un sasmalcinātus ķiplokus.

Veidnē ielej 4-5 ĒK tomātu mērces un ieklāj vienu pankūku. Pa virsu kārto pusi no gaļas, pārlej ar 4-5 ĒK tomātu mērces, pārkaisa mazliet ar sieru un apsedz ar vēl vienu pankūku. Tad uzsmērē pusi no rikotas siera, kārto spinātus, uzliek vēl vienu pankūku. Tad atkal liek gaļu, mērci, mazliet siera un pankūku. Nobeidz kārtojumu ar tām sastāvdaļām, kas palikušas pāri, apsedz ar pankūku un pārkaisa ar sieru. Cep krāsnī 20 minūtes.

Atstājiet komentāru