Jaungada galdam - cepeškrāsnī cepta karpa
- 30 decembris 2019 --
- 0Komentāri
Viena no zivīm bez kuras nav iedomājams Jaungada svētku galds ir karpa, kas daudzām tautām ir laimes un labklājības simbols. Arī latviešu ticējumi vēsta, ka Jaunam gadam iestājoties, jāēd zivis, lai nākamajā gadā būtu tik pat daudz naudas, cik zivīm zvīņu.
Nepieciešams: 1 liela karpa, sāls, pipari, ķiploki, citrons, krējums vai majonēze (pēc vēlēšanās)
Pagatavošana: Karpu notīra, izķidā, ierīvē ar sāli, pipariem un ķiplokiem, apslaka ar citrona sulu, izspiežot citronu. Sagatavotu karpu liek uz ietaukotas cepešpannas un cep cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 20-30 minūtes. Kad karpa gandrīz gatava, tai uzspiež krējumu vai majonēzi un cep līdz gatavībai.
Labu apetīti!