Viegli pagatavojams - sulīgais jogurta kēkss franču gaumē
- 21 februaris 2020 --
- 0Komentāri
Vai atceries, kāda bija pirmā kūka, ko pagatavoji? Daudzi mazie francūži sper pirmos soļus konditorejas pasaulē, gatavojot vienkāršu jogurta kēksu jeb "gâteau au yaourt", kura burvība slēpjas elegantā vienkāršībā un izcilā rezultātā. Šī nu reiz ir recepte, kas gluži vienkārši nevar neizdoties! Recepti piedāvā tasty.lv.
Pagatavošana: Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Ieziež kēksa vai kūkas veidni ar sviestu vai eļļu. Citronam norīvē miziņu, izspiež sulu. Bļodā ber miltus, cukuru, cepamo pulveri, sāli un citrona miziņu. Visu samaisa. Nelielā bļodā ar dakšu viegli sakuļ olas ar jogurtu, eļļu un citronu sulu. Tad pievieno lielās bļodas saturam un visu samaisa ar karoti. Cep aptuveni 50 minūtes, pārbaudot gatavību ar koka irbulīti – ja, iebakstot kēksā, irbulītis izvelkot ir sauss, kēkss ir gatavs.
Padoms: citronu receptē vari aizstāt ar apelsīnu, laimu vai mandarīnu, kā arī papildināt mīklu ar vaniļas ekstraktu vai šķipsnu muskatrieksta.