2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Gatavojam ziemas krājumus: Gurķi burkānu marinādē

Gatavojam ziemas krājumus: Gurķi burkānu marinādē

Jūlijs ir laiks, kad sākam gatavot pirmos krājumus ziemai. Piedāvājam izmēģināt pagatavot kaut ko neparastu – gurķus burkānu marinādē.Šie ir salāti, kurus var ēst gan tajā pašā dienā, gan arī pildīt burciņās un mieloties ziemā. Burkānu marinādē gurķi ir kraukšķīgi un iegūst saldskābi pikantu garšu. Recepti piedāvā tasty.lv.

Sastāvdaļas: 4 kg gurķi, 1 kg burkāni. MARINĀDEI: 1 glāze cukurs, 1 glāze etiķis (9%) vai 2 ĒK etiķa esences (70%), 1 glāze eļļa, 100 g sāls, 2 ĒK ķiploki (nomizoti un izspiesti caur spiedi), 2 TK sinepju sēklas, 1 ĒK malti melnie pipari. 

Pagatavošana: Burkānus sarīvē uz rupjās rīves. Gurķiem apgriež galus, sagriež gareniski četrās daļās un tad vēlreiz uz pusi. Iznāk astoņi gabaliņi no viena gurķa. Samaisa gurķus kopā ar burkāniem. Pievieno cukuru, sāli, etiķi, eļļu, ķiplokus, piparus. Visu labi samaisa un ļauj nostāvēties apmēram četras stundas. Pēc četrām stundām var jau likt galdā. Ja vēlas konservēt, tad salātus blīvi sapilda izkarsētās 0,5 burciņās, uzliek vāciņus un sterilizē – saliek katlā ar remdenu ūdeni, kad ūdens sāk vārīties, burkas tajā tur 10 minūtes, tad uzmanīgi izņem no katla un aizvāko. Burkas apgriež ar vākiem uz leju, silti sasedz un ļaut atdzist līdz istabas temperatūrai.

Atstājiet komentāru