Desertā gardums ar odziņu: vienkāršā ķiršu kūka
- 22 julijs 2020 --
- 0Komentāri
Ķiršu sezona ir klāt. Uztura speciālisti apgalvo – ķirši ir vienas no visveselīgākajām ogām. Pētījumos pierādīts – ķirši, vienalga, svaigi, saldēti vai ķiršu sula, satur daudz antioksidantu – vielu, kas organismam palīdz cīnīties pret dažādām slimībām un neitralizē veselībai kaitīgos brīvos radikāļus. Pierādīts arī, ka ķirši mazina artrīta, podagras un galvas sāpes, kā arī sirds slimību un diabēta attīstības risku.
Sastāvdaļas: 2 gab. olas, 200 g cukurs, 100 g margarīns, 300 g kviešu milti, 1 TK cepamais pulveris, 1 TK vaniļas cukurs, pēc garšas kanēlis, 100 g ķiršu sula vai piens, ķirši. Dekorēšanai: pēc garšas pūdercukurs.
Pagatavošana: Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Olas saputo, pakāpeniski pievieno un iekuļ cukuru un izkausētu margarīnu. Pievieno sausās sastāvdaļas kopā ar pienu vai sulu. Daļu no kauliņiem atbrīvotu ķiršu liek formā, pārlej ar mīklu. Virs mīklas vienmērīgi izkārto pārējos ķiršus. Cep apmēram 30-35 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Ķiršu vietā var izmantot citus augļus vai ogas.
Labu apetīti!