Mārrutku lapās skābēti gurķi. Ļoti kraukšķīgi
- 23 julijs 2020 --
- 1Komentāri
Gurķi skābēti mārrutku lapās ir gardi un kraukšķīgi, tāpēc to pagatavošanas darbietilpīgais process ir tā vērts. Recepti piedāvā tasty.lv.
Pagatavošana: Ja mārrutku lapas ir lielas, tad tām ir jāizgriež vidus kāts, jo tas nelocīsies. Ja lapas būs nelielas, tad tās būs viegli lokāmas. Uz katras mārrutku lapas liek 4 aveņu lapas, 2 diļļu ziedus, pāris šķēles ķiploka, gurķi un sarullē vīstoklītī. Vīstoklīšus liek trīslitru burkā. Kad burka piepildīta, sagatavo sālījumu. Ūdeni lej katliņā, pievieno sāli, cukuru un uzvāra. Gurķus pārlej ar verdošo sālījumu. Pirms aizvākošanas katrā burkā lej 1 ĒK etiķi. Atdzesē un liek pagrabā uz 3-4 mēnešiem.
Labu apetīti!
Komentāri (0-1/1)
Aija
31.08.2024 16:53Vai nevar vnk.uz klona grīdas glabāt ?