Septembra našķis: Ābolu gredzeni mīklā ar cukuru un kanēli
- 03 septembris 2020 --
- 0Komentāri
Sastāvdaļas: 3 gab. āboli, 1 gab. ola, 1 ĒK skābs krējums, 2 ĒK cukurs, 1 ĒK pūdercukurs, 2 ĒK piens, 4 ĒK milti, šķipsna sāls, šķipsna soda, eļļa.
Pagatavošana: Ābolus nomizo, izdobj serdi, sagriež 0,5-1 cm biezās ripiņās un pārkaisa ar cukuru. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, sāli, pielej krējumu un pienu, pievieno kviešu miltus un izmaisa vienmērīgu mīklu. Mīklai pievieno saputotu olas baltumu un izcilā. Sagatavotā mīklā iemērc uzdurtu ābolu ripiņu, liek sakarsētos taukos un vāra dzelteni brūnu. Ābolu ripiņas sakārto traukā un pasniedz karstas, pārkaisītas ar cukuru un kanēli un plombīra saldējumu.