Kabaču sacepums ar krēmīgu sēņu mērci
- 18 septembris 2020 --
- 0Komentāri
Šajās dienās bildes ar pilniem groziem baraviku, gaileņu, apšu kundziņu un bērzlapju ir pārpludinājušas sociālos tīklus un tā vien vilina mest visu pie malas, izvilkt kurvīti un doties uz mežu. Šīs sezonas obligātais ēdiens, bez kura gatavošanas neiztikt, ir sēņu mērce, tādēļ piedāvājam pagatavot sātīgu un gardu maltīti kabačus ar sēnēm.
Pagatavošana: Ietaukotā cepešveidnē iegriež kabaču šķēles, pārslaka ar olīveļļu un 15 minūtes cep 225 grādos. Sēnes kopā ar sakapātu sīpolu, nepārtraukti maisot aptuveni 20 minūtes cep sviestā. Rūpīgi iemaisa miltus un pielej krējumu. Iemaisa garšvielas. Vāra bez vāka, kamēr sēņu mērce sabiezē. Mērci uzlej ceptajiem kabačiem. Pārkaisa ar rīvētu sieru un veidni uz 10-15 minūtēm liek atpakaļ krāsnī. Pasniedz karstu.
Labu apetīti!