2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Brokastīs: Ar krēmīgu olu kulteni, avokado un lociņiem pildītas tortiljas

Brokastīs: Ar krēmīgu olu kulteni, avokado un lociņiem pildītas tortiljas

Lai kādu pildījumu izvēlētos – kraukšķīgus vistas nagetus, maigu avokado, krēmīgu olu kulteni, gaisīgus Cēzara salātus, tīģergarneles vai pīles fileju – tortilju rullīši izdosies vienmēr. Lai tortiljas salocītu skaisti, vispirms tās aptuveni 15 sekundes uzsilda uz pannas vai mikroviļņu krāsnī. Vispirms uzsmērē mērci, tad liek pildījumu. Garšīgs variants, kā baudīt olu kulteni – ietinot tortiljās kopā ar krēmīgiem avokado gabaliņiem un kapātiem lociņiem. Recepti piedāvā tasty.lv

Sastāvdaļas: 2 tortiljas, 3 olas, 2 ĒK piens, pēc garšas sāls, svaigi malti melnie pipari, 1 ĒK
kartupeļu ciete, 3 ĒK sviests, 1 avokado, sīpolloku bunte.

Pagatavošana: Avokado nomizo, izņem kauliņu, atdala mīkstumu un sagriež to kubiņos. Lociņus sasmalcina. Olas sakuļ ar pienu, cieti, sāli un pipariem pēc garšas. Pannā izkausē sviestu un vidēji lielas liesmas. Tad lej pannā sakultās olas. Maisot karsē olas aptuveni 7-10 sekundes, līdz masa sarecējusi, bet vietām joprojām vēl ir tekoša, jo, noņemot pannu no uguns, kultenis turpinās gatavoties. Ja nepieciešams, varēsi atlikt pannu uz 1-2 sekundēm atpakaļ uz uguns. Visam procesam vajadzētu aizņemt ne vairāk kā 15 sekundes, tad kultenis sanāks sulīgs un krēmīgs. Tortiljas uzsilda grila pannā, cepeškrāsnī vai uz pannas. Liek uz tortiljām kulteni, avokado gabaliņus, visu pārkaisa ar lociņiem un satin rullīšus.

Lai labo garšo!

Atstājiet komentāru