2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Ideja brīvdienām: Sulīgais grieķu jogurta kēkss ar dzērvenēm

Ideja brīvdienām: Sulīgais grieķu jogurta kēkss ar dzērvenēm

Lieliska ideja brīvdienām – saldais kēkss, kura garšas noslēpums slēpjas meža veltēs dzērvenēs, kas pacietīgi gaida ledusskapī! Garšos gan lielajiem, gan mazajiem. Recepti iesaka tasty.lv.

Sastāvdaļas: Kēksam: 115 g mīksts sviests, 200 g cukurs, 3 gab. Olas, 125 g grieķu jogurts bez piedevām, 280 g milti, 2 TK cepamais pulveris, 1 TK vaniļas cukurs, ½ TK sāls, 250 g dzērvenes. Glazūrai: 1 gab. olas baltums, 200 g pūdercukurs, 1 TK citrona sula.

Pagatavošana: Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu temperatūrai. Ar cepampapīru izklāj kēksa formu. Puto sviestu ar cukuru, līdz tas kļūst gaisīgs. Pa vienai pievieno olas, turpinot putot. Pievieno grieķu jogurtu un atkal puto masu. Citā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sāli un vaniļas cukuru. Sausās sastāvdaļas pievieno jogurta masai un kārtīgi izmaisa. Cepamajā formā ielej trešdaļu mīklas. Vienmērīgi ieklāj pusi no sastampātajām dzērvenēm, ieturot centimetru lielu distanci no formas malām. Pāri lej otro trešdaļu mīklas un tai pāri – atlikušās dzērvenes. Pārlej pāri palikušo mīklu. Liec cepties 50–60 minūtes, līdz kēkss kļūst zeltains. Gatavo glazūru. Pūdercukuru sajauc ar olas baltumu un citrona sulu, maisa, līdz masa kļūst vienmērīga. Glazūru lej pāri atdzisušajam kēksam.

Lai labi garšo!

Atstājiet komentāru