2024.gada 4. decembris

Baiba, Barba, Barbara

Vecmāmiņas našķis – saļie ķimeņu kliņģerīši

Vecmāmiņas našķis – saļie ķimeņu kliņģerīši

Šādus gardumus prata radīt jau mūsu vecmāmiņas. Vien nepieciešamas iemaņas rauga mīklas pagatavošanā un laiks ķerties pie cepšanas. Viegli uztaisāmie kliņģerīši, visticamāk, pazudīs no šķīvja vēl karsti, tikko izņemti no krāsns. Jo garšas burvība ir to vienkāršībā. Recepti iesaka tasty.lv.

Sastāvdaļas: 0.5 l piens, šķipsna sāls, 0.5 ĒK sausais raugs, šķipsna cukurs, 100 g eļļa, 500 g
milti, ķimenes, sāls pārslas, 2 ĒK sviests, 1 gab. ola.

Pagatavošana: Pienu uzsilda, pievieno sāli, daļu miltus un atdzīvinātu raugu. Kad mīkla sāk rūgt, pievieno eļļu, cukuru, miltus un mīca, līdz tā vairs nelīp pie rokām. Ļauj mīklai uzrūgt. Tad mīklu izveltnē. Divas trešdaļas plāksnes apziež ar sviestu, pārloka neapziesto daļu līdz pusei, tad pārloka atlikušo. Griež strēmelēs, savirpina, savieno galus un liek uz pannas. Ļauj vēlreiz uzrūgt. Apsmērē ar sakultu olu, pārkaisa ar ķimenēm un sāls pārslām. Cep 220 grādos sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 15 minūtes, līdz kliņģerīši kļūst zeltaini.

Lai labi garšo!

Atstājiet komentāru