Baltā galdauta svētki: Četri rupjmaizes deserti svētku galdam
- 04 maijs 2021 --
- 0Komentāri
Klasiskais rupjmaizes kārtojums
Ļoti klasisks, latvisks un gards rupjmaizes deserts ar ievārījumu un putukrējumu. Daudzums paredzēts 4 vai 5 cilvēku ģimenei, ja vajag mazāk var ņemt pusi no
sastāvdaļām.
Sastāvdaļas:
* 500 g rupjmaize
• 1 l saldā krējuma
• 300-500 ml brūkleņu ievārījums
• 5 ēd. k. cukura
• 1-2 tējk. vaniļas cukurs
Rupjmaizes kārtojums ar putukrējumu un ievārījumu
Sastāvdaļas
• 2 šķēle/s rudzu maizes
• 100 g saldā krējuma
• 1 tējk. vaniļas cukura
• 4 ēd. k. ievārījuma (pēc izvēles)
• Ogas pēc izvēles
Gaisīgais zefīra, dzērveņu un rupjmaizes kārtojums
Paņem kumosiņu un vari sajust gan nedaudz rupjmaizes rūgteno, nedaudz rupjo toni, kuru ļoti veiksmīgi notušē zefīra saldums un tad lēnām var sajust dzērvenes skābeno rūgtensaldo garšu sajaukumu. Atliek tik izgaršot to!
Sastavdaļas
• Ķīselim:
• 700 ml ūdens
• 150 g dzērvenes
• 150 g cukura
• 2 ēd. k. kartupeļu ciete
• Rupmaizes kārtai:
• 200 g rupjmaize
• 1 ēd. k. cukura
• 1 ēd. k. sviesta
• Zefīra kārtai:
• 4 zefīri
• 250 ml kefīrs
• 2.5 želatīna plāksnes
Gardais rupjmaizes kārtojums
Sastāvdaļas
• 200 g saldā krējuma
• Pusīte rupjmaizes
• Brūkleņu vai dzērveņu ievārījums (lai nav pārāk salds)