2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Uzkodai - siļķmaizītes ar bietēm un biezpienu

Uzkodai - siļķmaizītes ar bietēm un biezpienu

Šīs maizītes dēvējamas par latvisku uzkodu ne vien tādēļ, ka to pagatavošanai izmantojami produkti, ko ierasts uzskatīt par latviešu tradicionālās virtuves stūrakmeņiem, bet arī tāpēc, ka uzkodā dominējošais sarkani baltais krāsu salikums būs īsti piemērots patriotiskās noskaņās klātam svētku galdam.

Sastāvdaļas: 8-10 šķēles rupjmaize, 150 g marinētas bietes, 180 g siļķe sālījumā, 150 g biezpiens, 1 šķipsna sāls, 2 ĒK 25% skābs krējums, pēc garšas sīpolloki, pēc garšas malti melnie pipari.

Pagatavošana: Izmantojot konditorejas rinķi vai glāzi ar pēc iespējas asākām malām, no maizes izgriež aplīšus. Bietēm notecina lieko šķidrumu. Siļķes sagriež nelielos gabaliņos. Padoms: siļķes var aizstāt ar brētliņu filejām sālījumā. Biezpienu saspaida ar dakšiņu vai iztrin caur sietu. Pievieno biezpienam krējumu, kapātus lociņus un nelielu šķipsnu sāls, visu samaisa, līdz iegūst viendabīgu masu. Uz maizes ziež biezpiena masu, virs tās liek tējkaroti marinēto biešu un tad gabaliņu siļķes. Maizītes dekorē ar kapātiem lokiem vai dillēm.

Lai labi garšo!

Atstājiet komentāru