
Pusdienās: Sātīgs, sulīgs un gards desu ritulis
- 10 aprilis 2022 --
- 0Komentāri
Nepieciešams:
• apmēram 500g cepamdesiņu
• 3 svaigi salvijas zariņi
• 2 tējkarotes graudu sinepes
• 1 tējkarotes medus
• 1 ēdamkarotes baltā vīna etiķa
• eļļa
• sāls, svaigi malti pipari pēc garšas
Pagatavošana:
Uz galda izklāj cepamo papīru. Uz cepamā papīra saritina desas rituli un sastirpina ar koka iesmiņiem. Desu ar visu papīru pārvietot uz cepešpannas vai restēm.
Pagatavot mērci - sajauc kopā sinepes, medu, etiķi, sāli un piparus.
Ar otiņas palīdzību apsmērēt desiņas ar marinādi, spraugās iesprauž salvijas zariņus un liek cepties.
Cep cepeškrāsnī vai augšējā nodalījumā zem grila 15-20 minūtes, kamēr desiņas kļūst brūnas.
Pasniedz ar atlikušo mērci.