2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Rudens ēdienkarte: Krāsnī cepts un ar malto gaļu pildīts ķirbis

Rudens ēdienkarte: Krāsnī cepts un ar malto gaļu pildīts ķirbis

Pildīts ķirbis ar malto gaļu - pagatavot nav tik sarežģīti, kā varētu likties. Galvenais, lai mājās ir neliels, šim nolūkam piemērots ķirbis un gala.

Sastāvdaļas: ķirbis, maltā gala, sviests, burkāni, sīpoli, šampinjoni, rīsi, sāls, malti melnie pipari, 
ķiploks, 2 gab. olas, garšvielas.

Pagatavošana: Ķirbim nogriež tādu kā cepurīti/vāciņu - var atstāt ar visu kātiņu. Ja ķirbis, noliekot uz galda virsmas, nestāv taisni, var mazliet piegriezt apakšpusi, lai piepildīts cepeškrāsnī stāv taisni, jāuzmanās, lai neizgriež robu, tad viss labums cepjoties iztecēs. Izņem sēklas un mazliet izdobj arī mīkstumu, atstājot aptuveni 2 - 4 cm, atkarībā no ķirbja lieluma. Gatavo pildījumu – jauktai maltai gaļai pievieno sviestā saceptus diezgan daudz burkānus un sīpolus, ja ir, tad saceptas bekas vai šampinjonus, bet var iztikt arī bez, un noteikti jau novārītus rīsus, sāli, piparus, garšvielas pēc izvēles,  ķiploku un 1-2 olas, atkarībā no daudzuma. Visu to labi samīca un iepilda ķirbja vēderā, uzliek ķirbim vāciņu. Liek uz cepešpannas ucepj 180 grādu temperatūrā apmēram 2-3 stundas. Ceļ galdā un dala porcijās.. Pāri parasti paliek tikai  ķirbja miza. Klāt var pasniegt krējuma mērci ar zaļumiem vai tomātveidīgu mērci, kartupeļus vai vienkārši graudu maizi.

Komentāri (0-1/1)

  • Veltiņa
    27.09.2022 18:35
    Man garšo tā pildīti kabači

Atstājiet komentāru