
Rudens ēdienkarte: Krāsnī cepts un ar malto gaļu pildīts ķirbis
- 27 septembris 2022 --
- 1Komentāri
Sastāvdaļas: ķirbis, maltā gala, sviests, burkāni, sīpoli, šampinjoni, rīsi, sāls, malti melnie pipari,
ķiploks, 2 gab. olas, garšvielas.
Pagatavošana: Ķirbim nogriež tādu kā cepurīti/vāciņu - var atstāt ar visu kātiņu. Ja ķirbis, noliekot uz galda virsmas, nestāv taisni, var mazliet piegriezt apakšpusi, lai piepildīts cepeškrāsnī stāv taisni, jāuzmanās, lai neizgriež robu, tad viss labums cepjoties iztecēs. Izņem sēklas un mazliet izdobj arī mīkstumu, atstājot aptuveni 2 - 4 cm, atkarībā no ķirbja lieluma. Gatavo pildījumu – jauktai maltai gaļai pievieno sviestā saceptus diezgan daudz burkānus un sīpolus, ja ir, tad saceptas bekas vai šampinjonus, bet var iztikt arī bez, un noteikti jau novārītus rīsus, sāli, piparus, garšvielas pēc izvēles, ķiploku un 1-2 olas, atkarībā no daudzuma. Visu to labi samīca un iepilda ķirbja vēderā, uzliek ķirbim vāciņu. Liek uz cepešpannas ucepj 180 grādu temperatūrā apmēram 2-3 stundas. Ceļ galdā un dala porcijās.. Pāri parasti paliek tikai ķirbja miza. Klāt var pasniegt krējuma mērci ar zaļumiem vai tomātveidīgu mērci, kartupeļus vai vienkārši graudu maizi.
Komentāri (0-1/1)
Veltiņa
27.09.2022 18:35