2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Kraukšķīgais cūkas stilbiņš – ikdienai un svētku galdam

Kraukšķīgais cūkas stilbiņš – ikdienai un svētku galdam

Neticami gardi krāsnī cepti stilbiņi ar kraukšķīgu un kārdinošu ādiņu būs lieliska maltīte gan ikdienā, gan svētku galdā. Viens stilbiņš būs piemērots diviem ēdājiem.
 
Sastāvdaļas: 2 āboli, 4 sīpoli, 2 ķiploka daiviņas, 1 ĒK olīveļļa, 2 cūkas stilbiņi, 2 ĒK sāls, 2 šķipsnas ķimenes.

Pagatavošana: Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C. Sagatavo cepamo formu, to ietaukojot. Sasmalcina smalki ķiplokus un sajauc ar olīveļļu, noliek malā. Āboliem izņem serdes un sagriež plānās daiviņās, kā arī plānās daiviņās sagriež sīpolus. Sajauc ābolus kopā ar sīpoliem un ieber cepamajā pannā, vienmērīgi noklājot pamatni. Ja āboli un sīpoli ir par maz, lai nosegtu cepamās formas apakšu, papildu sagriež vēl kādu ābolu un sīpolu.

Stilbiņus bagātīgi iesmērē ar sāli, sasmalcinātajiem ķiplokiem un ķimenēm, liek uz ābolu un sīpolu kārtas. Formā ielej siltu ūdeni, apmēram 2 cm vai formai līdz pusei. Liek stilbiņus karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 2 stundas, līdz ādiņa kraukšķīga un, piesitot ar nazi, skanīga. Tas liecinās, ka gaļa arī ir gatava. Pasniedz ar kartupeļiem un skābiem kāpostiem.

Labu apetīti!

Atstājiet komentāru