2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Pasta jeb makaroni ar tomātu-degvīna mērci

Pasta jeb makaroni ar tomātu-degvīna mērci

Nav īsti skaidrs, kam pieder ideja itāliešu tradicionālo tomātu mērci papildināt ar degvīnu. Kā viens no vaininiekiem tiek minēts slavenais itāliešu aktieris Ugo Toņjaci, kurš ar degvīnu stiprinātas pastas mērces recepti jau 1974. gadā bija iekļāvis savā pavārgrāmatā "L'Abbuffone". Astoņdesmitajos gados tā kļuva par īstu modes kliedzienu gan Itālijā, gan Amerikas disko laikmeta karstākajās ballītēs.

Sastāvdaļas: 200 g makaroni. MĒRCEI: 2 ĒK sviests, 3 ķiploka daiviņas, sakapāts 1/2 TK čili pipars, 1 lielā bundža konservētu tomātu, 60 ml degvīns, 250 ml saldais krējums, sarīvēts 130 g cietais siers, pēc garšas sāls un malti melnie pipari, sakapāti pētersīļi.

Pagatavošana: Novāra makaronus, sekojot instrukcijai uz iepakojuma. Kamēr makaroni vārās, gatavo mērci. Pannā izkausē sviestu, pievieno ķiplokus, čili pārslas un apmaisot cep 30 sekundes. Tomātus sablendē, lej pannā un apmaisa. Pievieno degvīnu, iemaisa un karsē mērci uz vidējas liesmas 10 minūtes. Lej klāt saldo krējumu, pievieno 100 gramus cietā siera un samaisa, līdz mērce ir viendabīga. Turpina karsēt uz nelielas liesmas 5 minūtes. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Ber mērcē makaoronus un apmaisa, līdz tie visi ir pāklāti ar mērci. Pārkaisa ar kapātiem pētersīļiem un atlikušo cieto sieru.

Lai labi garšo!

Avots: tasty.lv

Atstājiet komentāru