2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Brīvdienām: Ātrā drumstalu plātsmaize ar ievārījumu

Brīvdienām: Ātrā drumstalu plātsmaize ar ievārījumu

Ja pieteikušies negaidīti viesi vai nezini, kā patērēt iepriekšējā gada ievārījumu, noderēs šī recepte - ātrā drumstalu plātsmaize.

Sastāvdaļas: 250 g Margarīns cepšanai, 650 g milti, 250 g cukurs, sāls, 175 g vājpiena biezpiens, 6 ĒK piens, 6 ĒK eļļa, 1 ola, 1 gab. paciņa vaniļas cukurs, ievārījums, pūdercukurs.

Pagatavošana: Lielā traukā ber 350 g miltu, 175 g cukura, 1 paciņu vaniļas cukura, šķipsnu sāls un 250 g margarīna cepšanai. Visu ar rokām samīca, veidojot drumstalas. No pārējiem miltiem, olas, biezpiena, piena, eļļas, cukura un sāls samīca viendabīgu mīklu, ko sadala divās porcijās un izrullē divās cepešplātīs. Mīklas plāksnes pārziež ar ar ievārījumu, pārkaisa ar drumstalām. Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep 200 grādos aptuveni 20 minūtes. Pirms pasniegšanas plātsmaizi var pārkaisīt ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Atstājiet komentāru