Brīvdienām: Ātrā drumstalu plātsmaize ar ievārījumu
- 10 marts 2023 --
- 0Komentāri
Sastāvdaļas: 250 g Margarīns cepšanai, 650 g milti, 250 g cukurs, sāls, 175 g vājpiena biezpiens, 6 ĒK piens, 6 ĒK eļļa, 1 ola, 1 gab. paciņa vaniļas cukurs, ievārījums, pūdercukurs.
Pagatavošana: Lielā traukā ber 350 g miltu, 175 g cukura, 1 paciņu vaniļas cukura, šķipsnu sāls un 250 g margarīna cepšanai. Visu ar rokām samīca, veidojot drumstalas. No pārējiem miltiem, olas, biezpiena, piena, eļļas, cukura un sāls samīca viendabīgu mīklu, ko sadala divās porcijās un izrullē divās cepešplātīs. Mīklas plāksnes pārziež ar ar ievārījumu, pārkaisa ar drumstalām. Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep 200 grādos aptuveni 20 minūtes. Pirms pasniegšanas plātsmaizi var pārkaisīt ar pūdercukuru.
Lai labi garšo!