2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Recepte: Kā pagatavot gaisīgu mīklu pannā ceptiem pīrādziņiem?

Recepte: Kā pagatavot gaisīgu mīklu pannā ceptiem pīrādziņiem?

Šī pufīgā mīkla ir ideāli piemērota gan belašiem, gan pannā ceptiem pīrādziņiem ar dažādiem pildījumiem. Recepti iesaka tasty.lv.

Sastāvdaļas: ūdens – 1,5 glāze jeb 375 g, cukurs 1,5 ĒK, sāls 1/3 TK, augu eļļa 3 ĒK, milti 550-600 g, sausais raugs 1 TK. Receptē paredzēts produktu daudzums 20 pīrādziņiem.

Pildījumu varianti: Ievārījums; Sviestā apceptas gailenes ar dillēm un lociņiem; Maltā gaļa; Biezpiens ar ķiplokiem un zaļumiem; Vārītas olas, sakapātas ar lociņiem; Sautēti kāposti; Vārīti kartupeļi, ko sastampā un samaisa ar apceptiem sīpoliem un sēnēm.

Pagatavošana: Siltā ūdenī iemaisa cukuru un raugu,. Pievieno 5 ĒK miltu un ar mikseri vai putojamo slotiņu rūpīgi iemaisa, līdz parādās gaisa burbulīši. Tad pārklāj trauku ar dvieli un liek siltā vietā uz 15-30 minūtēm, līdz virspusē parādās putu "cepurīte". Liek klāt sāli, atlikušos miltus un maisa, līdz iegūta viendabīgas konsistences mīkla. Pievieno eļļu un iemaisa. Pārklāj bļodu ar dvieli un liek siltā vietā uz 1,5-2 stundām, līdz mīkla 2-3 reizes palielinājusies apjomā. No mīklas ar rokām lipina pīrādziņus, pildot ar sev tīkamu pildījumu, un tad apcep tos pannā no abām pusēm, līdz pīrādziņi kļuvuši skaisti zeltaini un čagani. Eļļa pirms cepšanas kārtīgi jāuzkarsē un tikai tad jāliek pīrādziņi pannā. 

Lai labi garšo!

Atstājiet komentāru